2500 km Pelgrimeren in Groningen

De Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG) biedt :

  • netwerk van 62 pelgrimswandelingen van ca.  21 km; 1300 km
  • netwerk van 138 rondwandelingen ca. 8 km;  1200 km
  •  7 georganiseerde pelgrimswandelingen per jaar met 4 gidsen
Klik het logo aan voor de Trailer

In de provincie Groningen vindt u alles wat u zoekt op het gebied van pelgrimstochten.  Oorspronkelijk landschap van 2500 jaar oud, rust en stilte, 130 middeleeuwse kerken die te bezoeken zijn, 75 natuurterreinen, 90 km kustlijn, 20 borgen, 34 voormalige kloosterterreinen. U heeft de afgelopen decennia waarschijnlijk kunnen genieten van de bodemschatten van Groningen. U krijgt nu gelegenheid met deze pelgrimstochten een van de beste bewaarde geheimen te ontdekken van dit 2500 jaar oude cultuurlandschap met veel onbetaalbare cultuurhistorische schatten.

Netwerk van 62 dagetappes van 21 km.

U kunt net als bij het Pieterpad de afstand per dag lopen, maar u kunt ook als backpacker of B&B recreant meerdaagse tochten maken van 2 -25 dagetappes.  Elke etappe of rondwandeling van gemiddeld 21 km heeft een eigen webpagina. Alle routes gaan van camping tot camping. De dichtstbijzijnde B&B van het eindpunt per etappe worden tevens vermeld. Ga naar het menuonderdeel Kaart of Tabel met 62 etappes.

Netwerk van 138 rondwandelingen van 8 km.

Daarnaast hebben we ook een netwerk van 138 rondwandelingen van ongeveer 8 km met daarin minimaal 1 middeleeuwse kerk. Ga naar het menuonderdeel “Kaart of Tabel 138 rondwandelingen 8 km”

7 georganiseerde pelgrimswandelingen per jaar.

Ga naar het menu “Online Aanmelding Pelgrimswandelingen” om met een georganiseerde pelgrimswandeling  mee te gaan. Ze vinden plaats op de zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en zijn  doorgaans 8 km . In het menu “Agenda Georganiseerde Pelgrimswandelingen” ziet u welke routes er voor de komende tijd gepland staan.

Maar pelgrimeren is meer dan alleen wandelen.

  • Voor elke wandeling  is er een informatiebestand te downloaden met informatie over cultuurhistorie, landschap en natuur, kerken en kloosters.
  • Pelgrimeren is echter ook bezinnen, ingrijpende ervaringen verwerken en opnieuw geïnspireerd te willen worden. Bij elke wandeling  kunt u een bezinnningswerkvorm downloaden.
  • Maar pelgrimeren kan voor u ook betekenen om aloude bronnen van chr. spiritualiteit te leren kennen en op een totaal andere wijze te laten inspireren. Bij elke wandeling kunt u een spiritualiteitswerkvorm  downloaden.
Volg ons op sociale media