Jaarprogramma 2020

Ons jaarprogramma in 2020 is inmiddels klaar en we zijn ontzettend blij weer een zeer bijzonder aantrekkelijk jaarprogramma te presenteren en we doorkruisen weer de hele provincie. Aanmelding kan steeds 2 maanden vooruit. Alle wandelingen vinden plaats op zondagmiddag van 14.00- 17.00 uur met uitzondering van de Kloosterwandeling van de 2e Pinksterdag.

zondag 8 maart de Pelgrimswandeling Houwerzijl-Zuurdijk.

In het gebied van de oude meanderende Reitdiep hebben we een prachtige wandeling uitgezet met een verdwenen dorp en kerk en ontdekken we de zeer rijke grafcultuur van het kerkhof in Zuurdijk en de verschillende restauratiefases die zichtbaar zijn in de mooie kerk van Zuurdijk .

zondag 12 april 1e Paasdag Pelgrimswandeling Midwolde

Rond het Leekstermeer en het landgoed Nienoord wandelen we o.a. naar de zeer bijzondere kerk van Midwolde. Het blad Noorderland heeft aan deze pelgrimswandeling een artikel gewijd.

zondag 17 mei Pelgrimswandeling Sellingen.

Wandelend langs de Ruiten Aa en de kloosterboerderij en de onvolprezen natuur van Westerwolde komen we uit bij het de schilderachtige kerk van Sellingen met de gewelven en de gewelfschilderingen.

2e Pinksterdag Kloosterwandeling te Aduard.

Een zeer bijzondere kloosterwandeling die we samen met het Stadsklooster in Groningen organiseren op maandag 2e Pinksterdag van 13.30 uur tot 17.30 uur met bezoek aan het kloostermuseum, de voormalige ziekenzaal van het Klooster Aduard en een programma in de kerk met een getijdengebed. Klik hier voor de speciale informatiepagina van deze kloosterwandeling.

zondag 13 september Pelgrimswandeling Beerta .

We wandelen door het prachtige natuurgebied Reiderwolde met het riviertje de Tjamme naar de laat-gotische kerk van Beerta. Dit bijzondere natuurgebied is het groene hart van de Blauwe Stad.

zondag 11 oktober Pelgrimswandeling Noordlaren.

Door het prachtige Noordlaarderbos en de Bartholemeuskerk uit de 12e en 13e eeuw kunnen we weer genieten van de enorme gevarieerdheid van natuur en cultuur van het Groninger land.

zondag 8 november Pelgrimswandeling Hellum.

Langs de oevers van het Schildmeer en het natuurgebied van de Haansplassen zullen we de kerk van Hellum bezoeken met zijn bijzondere architectuur. Deze romaanse Walfriduskerk stamt uit de 11e eeuw en heeft een bijzondere architectuur.

%d bloggers liken dit: